start > Om Selected

Selected Player

Selected Player är Svenska Innebandyakademins koncept för talangutveckling.

I Selected arbetar vi med dig som spelare, individuellt, och vårt mål är att du som spelare ska utvecklas till nytta både för dig själv och det lag du spelar i.

Det är inte vårt huvudsyfte att bygga lag, även om man som Selectedspelare fyller en position i ett tillfälligt lag. Enda anledningen till de tillfälliga Selected-lag vi sätter ihop, är att du som spelare ska få möjlighet att verkligen spetsa dig och dina färdigheter, på rätt position i ett lag, tillsammans med andra som är lika motiverade som du själv.

Svenska Innebandyförbundet är den organisation som ansvarar för vårt svenska landslag. 
Vi - Svenska Innebandyakademin bygger inga landslag, men har som mål att bygga talanger och individer som platsar i landslaget så småningom.

KeyFloorball är basen

Utbildningen inom Selected är baserad på KeyFloorball, en teknikmodell som förbättrar utespelarnas bollbehandling, skott, pass/mottagning, spelförståelse, balans och kroppsteknik. 

KeyFloorball för målvakter förbättrar deras kroppsteknik, balans, placeringsförmåga, utkast, närkampsspel, reaktionsförmåga och spelförståelse.

Selected = utvald

En av grundtankarna i Selected Player är att vi i detta koncept vill erbjuda de spelare som fyller våra kriterier en möjlighet att nå längre i sitt innebandyspel, och utvecklas som spelare. 

Av denna anledning kan man inte söka till ett Selected Player, utan man blir utvald.

Urvalet av spelare sker dels genom Svenska Innebandyakademins egna personal, men vi har även kontakt med tränare och andra insatta som rekommenderar spelare till oss.